Haber

Balıkesir’de Şiddetli Yağmur ve Dolu Su Altında

BALIKESİR’de gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Metrekare başına 50 kilogram yağışın düştüğü bölgede, bazı mahallelerde bulunan ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı uyarının ardından saat 22.00 sıralarında aniden etkili olan ve 30 dakika süren sağanak yağış tüm hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklarda su birikintileri oluşurken, bodrum ve zemin katlardaki ev ve işyerlerini su bastı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, şiddetli yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

METREKAREYE 30 DAKİKADA 50 KİLOMETRE YAĞMUR AŞAĞI Sağanak yağıştan en çok etkilenen bölgeler Altıeylül ilçesine bağlı Bahçelievler ve Plevne mahalleleri oldu. Polis ekipleri bazı sokakları trafiğe kapattı. Yarım saatte metrekareye 50 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kısa sürede etkili olan şiddetli yağış nedeniyle şiddetli yağışa maruz kaldık. Hiçbir rögarda taşma olmadı. Neyse ki hava döndü. Su biriken yerlerde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Cengiz Topel Caddesi’nde yağmurun şiddetiyle rögarların aşırı yüklenmesi nedeniyle asfalt patladı.

haber-mudanya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu