Haber

Bangladeş, 69 Rus gemisine giriş yasağı getirmenin ilişkilere zarar vermeyeceğini düşünüyor

Bangladeş hükümeti, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar doğrultusunda 69 Rus gemisine giriş yasağı getirilmesinin Moskova ile ikili ilişkileri koparmayacağını iddia etti.

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı’nın haftalık yazılı açıklamasında, hükümetin ABD ve AB yaptırımlarına katılarak Rus gemilerine yasak getirdiğine değinildi ve yasak üzerine Rusya, Bangladeş’in Moskova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Seheli Sabrin yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş limanlarından 69 Rus gemisine giriş yasağı getirilmesinin iki ülke arasındaki “uzun vadeli” ilişkileri etkilemeyeceğini iddia etti.

Rusya’nın Bangladeş Kurtuluş Savaşı’ndaki rolünün “unutulmaz” olduğuna dikkat çeken Sabrin, iki ülkenin birçok alanda birlikte çalıştığını ifade etti.

Sabrin, gemilerin yasaklanması ve büyükelçilerinin Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması ile ilgili olarak, “tek bir konunun iki ülke arasındaki mevcut dostane ilişkileri olumsuz etkileyeceğini” düşünmediklerini söyledi.

Sabrin, ABD ile ticaret hacminin ülkenin toplam ihracat ve ticaretinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturduğunu kaydederek, gemilere yaptırım kararının Bangladeş’in ticari çıkarları dikkate alınarak alındığını kaydetti.

Ayrıca Sabrin, gemilerin Hindistan limanlarına yanaşmasına da izin verilmediğini sözlerine ekledi.

Bangladeş’in ABD yaptırımları doğrultusunda 69 Rus gemisinin limanlarına girişini yasaklamasının ardından Rusya, Bangladeş’in Moskova Büyükelçisi Kamrul Ahsan’ı 21 Şubat’ta Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

harmancikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu