Haber

Davut Güloğlu’ndan sanat camiasına İsrail tepkisi: Korkan arkadaşlarım var

İsrail savaşında dökülen kan asla durmuyor.

Gazze Şeridi’ne yönelik hava, kara ve deniz saldırılarında binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi tepki çekmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk gündem maddelerinden biri elbette Ortadoğu’daki bu savaş.

Siyasi isimler tepkilerini sosyal medya ve televizyon ekranlarında sürdürüyor. Bu isimlerden biri de Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi müzisyen Davut Güloğlu’dur.

Güloğlu bir takım programlar için Düzce’ye gitti.

Burada düzenlediği basın toplantısında savaşa değindi ve sanat camiasındaki pek çok kişinin İsrail’e korktuğu için tepki göstermediğini savundu.

“Hangi sanatçı arkadaşım soykırıma sessiz kaldı?”

Konuşmasını sosyal medya hesabından da paylaşan Güloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İsrail orada çocukları katlediyor. Katliam yaptığı için hastane dahil her türlü yardıma da izin vermiyor. Burada büyük bir zulüm yapılıyor. Zulmün ötesinde soykırım yapılıyor. Bu soykırıma sessiz kalan sanatçı arkadaşlarımdan herhangi biri Korkanlar onlar. Medyadaki arkadaşlarım da açık konuşmuyor. 15 Temmuz’da ciddi konuştum. Medyada çok güçlüler. Siyasette, sanatta, kültürde, turizmde her yerde güçlüler. Çünkü onların parmakları var. Her yerde sanatçılar işimi ve ekmeğimi kaybetmemden korkuyor.

“Ülkenin kalkınması için bir arada olacağız”

Allah’tan başka kimseden korkmam. Ben bu ülkenin sesiyim ve sanatçı olarak onun sesi olmaya devam edeceğim. Ben bu halkın sesiyim. Bu insanlar beni buraya getirdi. Çözüm için ne yaparsak yapalım birlik olacağız. Birlik olabilmek için partiler arasında ayrım yapılmaz. Bir ülkenin kalkınması için hep birlikte olacağız. Kefenle dolaşıyorum. “Allah’tan başka kimseye bedel ödemeyeceğim ve bu kavme de bedel ödeyeceğim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu