Haber

DEVA Partisi’nin kurucu üyesi Metin Gürcan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, “devletin güvenliği ve siyasi çıkarları açısından gizli kalması gereken bilgileri vermek” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yabancı misyon temsilcilerini gözetlemek suçundan yargılanan Gürcan’ın Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasında karar açıklandı.

“Asayiş” gerekçesiyle kapatılan duruşmaya tutuklu sanık Gürcan ve avukatları katıldı.

Edinilen bilgiye göre, sanıklar ve avukatlarına bir önceki duruşma dosyasında sunulan esasa göre mütalaaya karşı savunmaları için söz verildi.

Sanık Gürcan, iddianamede yer alan asılsız bilgi olduğu iddia edilen içeriklerin daha önce farklı mecralarda kamuoyu ile paylaşıldığı tespitinin Savunma Sanayii Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı raporlarından da anlaşıldığını belirtti. Savunma ve MİT Başkanlığı.

Yabancı misyon temsilcileriyle herhangi bir gizli bilgi veya belge paylaşmadığını, dava dosyasında aksini kanıtlayacak bir bilgi bulunmadığını belirten Gürcan, emekli bir subay olarak Türkiye aleyhine herhangi bir işlem yapmayacağını savundu.

Soruşturma aşamasında 7 aydır tutuklu olduğunu belirten Gürcan, beraatini istedi.

Sanık avukatlarının ifadelerini de alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

Buna göre mahkeme, Gürcan’ın eylemlerinin “devletin güvenliği ve siyasi çıkarları açısından gizli kalması gereken bilgileri verme” suçunu oluşturduğuna karar vererek Gürcan’ı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İddianame ve mütalaasında, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan müebbet, “bilgi sağlamak” suçundan 35 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan Gürcan, bu suçlardan beraat etti. siyasi veya askeri casusluk amacıyla gizli kalması gereken bilgiler”. .

Hükümle, haftanın belirli günlerinde ikametine en yakın karakolda imza atma şeklinde uygulanan isim kontrolü kuralının devam etmesine karar verildi.

iddianame

İddianamede Gürcan’a para karşılığında “Türkiye’nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri”, “Afrin operasyonu öncesi yaşananlar”, “Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki faaliyetleri”, “İnsansız hava aracı ihraç etmek isteyen ülkeler” suçlandı. “, “S- Yabancı diplomatlara ‘400’lerin konumlandırılması’ ve ‘PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları’ gibi bilgileri aktardığı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu