Haber

DİSİAD’dan Bahçeli’ye: Amedspor size ekmek vermeyecek

TBMM’deki kümelenme toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bizim için Amed diye bir yer yok, Amedspor’dan söz edilmeyecek” sözleri Diyarbakır’da tepkilere neden oldu. Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Nurullah Edemen, Bahçeli’ye yanıt verdi.

‘BU HAFIZA İLE İLGİLİ DEĞİL’

Amidahaber’de yer alan habere göre Edemen, Amedspor’un 8 yıl önce TFF’ye tescil edildiğini belirterek, “Kozmik bedele bağlı olarak yaklaşık 260 maç Amedspor adıyla sporla uğraştı. Yaşından dolayı hafıza kaybı var ama biz bunun hafızayla ilgili olduğunu düşünüyoruz.” Öyle olmadığını biliyoruz. Bu zihniyetle ilgili. Şovenist muhalif ve milliyetçi zihniyet tarihi bile reddedebilir” dedi.

‘GÖNDERECEĞİMİZ GÖZLÜKLERİMİZ VAR’

Amed’in yaklaşık 10 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına ve antik bir kent olduğuna işaret eden Edemen, “Amed surları ve tarih buna şahittir. Amed’in nerede olduğunu görmenize yardımcı olacak gözlükler olsaydı, Amedspor taraftarları onları seve seve size ücretsiz gönderirdi. Ama sorun senin gözlerinde değil, zihniyetinde. Amedspor’dan ekmek alamazsınız” dedi.

Bahçıvan ne dedi?

Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında, “Bizden Amed diye bir yer yok, Amedspor’dan söz edilmeyecek. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Bölücülerin stadı tahrik etmesi bir zamanlar cinayettir, rezilliktir” dedi. (HABER MERKEZİ)


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu