Teknoloji

OneWeb, Starlink’e meydan okuyor! Tüm hazırlıklar tamam

ensonhaber.com

Başta SpaceX olmak üzere birçok şirket uydu internet hizmeti için çalışmalarını sürdürürken; bu şirketlerden biri OneWebinternet uydularını alçak Dünya yörüngesine göndermeye devam ediyor.

Starlink’in rakibi OneWeb, 616 uydudan oluşan ilk takımyıldızın son 36 uydusunu fırlattı.

OneWeb daha önce yalnızca Alaska, Kanada ve kuzey Avrupa’ya internet sağlıyordu. Fırlatılan yeni uydular sayesinde OneWeb’in hizmet alanı genişlemiştir.

Yıl sonuna kadar global olarak hizmet verecek.

Şirket, Mayıs ayında ABD’nin 48 eyaletindeki müşterilerine uydu internet hizmeti verebilecek. 2023 yılı sonuna kadar dünya çapında hizmete girecek.

Her biri 150 kilo ağırlığındaki OneWeb uyduları, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Kennedy Uzay Merkezi’nde, Fransız Airbus şirketi ile ortak girişimde inşa edildi.

OneWeb ve Starlink arasındaki fark

SpaceX’in şu anda yörüngede binlerce Starlink uydusu bulunuyor ve asıl hedefi bu sayıyı 42.000’e çıkarmak. Ancak OneWeb, 500’den fazla uyduyla Starlink’in çok gerisinde.

Şirket yetkilileri, uydu sayısını artırmak için aceleleri olmadığını, çünkü binlerce uydunun fırlatılmasının gelecek neslin uzaydan yararlanma becerisini zora sokacağını söylüyor.

Bunun dışında SpaceX’in Starlink internet hizmeti de doğrudan tüketicilere sunuluyor. Ancak OneWeb, uydu interneti telekomünikasyon şirketlerine satacak ve oradan müşterilere ulaştıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu