Sağlık

prof. Dr. Murat Dilmener Eylem ‘Yörük Değil Ev Sahibiyiz’ Acil Durumda!

Cerrahpaşa Tıp Hastanesi’nin bazı birimlerinde, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne nakledilmesi nedeniyle sağlık çalışanlarının başka hastaneye nakledilmesine ilişkin tartışmalara ilişkin hareketler sürüyor.

prof. Dr. Murat Dilmener Acilde

Murat Dilmener’de 270 sağlık çalışanının başka hastanelere atanması ve lojmanları boşaltması istenmesi üzerine protestolar sürüyor. Hemşireler ve Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası (HEP-SEN), İstanbul’daki hastanelerin boşaltılmasını protesto etmek için bugün Murat Dilmener Hastanesi’nde eylem yaptı. HEP-SEN Genel Lideri Yunus Şimşek, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, “Yörük değiliz, sakiniz” sloganıyla yürütülen harekette, çürümüş bir binada hizmet etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. 12 yıldır Cerrahpaşa’daki mağduriyetlerin başka mağduriyetler yaratılarak çözülmeye çalışıldığı.

Murat Dilmener Hastanesi Boş Mu?

HEP-SEN Lideri Yunus Şimşek, “Birkaç gün önce depremlere karşı dayanıksız olduğu anlaşılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanemizin Cerrahpaşa Yerleşkesindeki birçok hastanemiz gibi binaları yapılana kadar Prof. Murat Dilmener Acil Hastanesi’nde hizmet vermesine karar verildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Gönen, ‘Bu karardan dolayı mutluyuz. Üçe bölünüp hem Taksim hem de Samatya hastanelerini rahatsız ederdik. Murat Dilmener Hastanesi boş olduğuna göre hızlı hareket edip kaldığımız yerden devam edeceğiz’ Sayın Dekan merak ediyoruz: Murat Dilmener Hastanesi boş mu? Boşsa burada çalışan arkadaşlarımızın lojmanlarının boşaltılmasını kim istedi?” söz konusu.

Bakan Koca’ya Soru Yağmuru!

HEP-SEN Lideri Şimşek, yaptığı basın açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular yönelterek, “Bu hastanedeki personelin farklı yerlere dağıtılacağına dair bir söylenti olduğundan haberiniz var mı? Eğer bu hastane boşaltılacaksa hem buradaki arkadaşlarımızın hem de hastanedeki arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin geleceği için bir plan yapıldı mı? İstanbul’da taşınma ve konut kiraları hakkında bilginiz var mı? Başka bir hastanenin yerini değiştirip ameliyat edilemez hale getirmek normal mi? Hatta 2011 yılında deprem riski nedeniyle sıvası dökülen hastanenin 12 yıl sonra taşınmasına karar verildi. 12 yılda bu hiç planlanmadı mı? Planlar ne zaman başladı? Hastanenin nereye ve nasıl taşınacağı, sağlık çalışanlarının hastanede ve taşınacak hastanede yaşadıkları sorunlar planlarda dikkate alınmadı mı? Böyle bir kararın paydaşları arasında taşınacak kurum yok mu? Yerleşik şemaların değişeceği önemli değil mi? Kafanıza bakmanız normal mi? Bu nasıl bir kamu yönetimidir! Yıllarca hiçbir önlem alınmadan, günü geldiğinde plansız, programsız iki dudağın ortasında alınan kararların yüzlerce insanın hayatına müdahale ettiğinin farkında mısınız? Plansızlığınızın, beceriksizliğinizin ve ihmalinizin faturası bize; Sağlık çalışanlarını kestiğiniz ne kadar doğru?”

Talebimiz Korkuları Azaltmak!

  HEP-SEN eyleminde Şimşek, hastane önünde talepleri sıralayarak, “Burada talebimiz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi gibi depreme karşı yeterli direnci alamayan tüm hastanelerimizin uygun şekilde hizmet vermesidir. her kurumun tüm çalışanları için hizmet, mevcut sistemleri, sağlık hizmetleri. sunum sağlam. Taşınmasına karar verilen kurumlarda, nöbetçi sağlık çalışanlarının taşınma fiyatları ve kira yardımı yapılması zorunludur. Değerli bakanlık yetkililerini, burada görev yapan sağlık çalışanlarının sitemlerine kulak vererek, dedikoduları ortadan kaldıracak ve paniği bir an önce ortadan kaldıracak sağlıklı bir planı paylaşmaya davet ediyoruz.”

Sorumlular er ya da geç hesap verecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi A Blok ile ilgili açıklama yapan Şimşek, “İskenderun Devlet Hastanesi A’nın enkazı altında sağlık çalışanları ve hastaların da bulunduğu yaklaşık 80 kişi ihmal sonucu hayatını kaybetti. 11 yıl önce depreme dayanıklı olmadığı raporu verilmesine rağmen hiçbir tedbirin alınmadığı blok. . Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 yıl boyunca bu ihmalin faillerinden er ya da geç hesap sorulacak. Geç de olsa böyle bir sarsıntının ardından yıllardır konuştuğumuz, hatta tecrübe ettiğimiz bir diğer konu olan hastanelerin dayanıklılığının yeniden gündeme gelmesi ve tedbir çalışmalarının başlamış olması sevindiricidir. . Ancak alınan tedbir veya girişimler doğrultusunda planlanan “hastane nakillerinin” çok planlı bir şekilde ilerlemediğini acı bir şekilde görmekteyiz. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu