Yaşam

Türk Dil Kurumu, tepkiler üzerine sözlüğe eklediği “Türkiye’den” kelimesini saatler sonra kaldırdı.

TDK’nın sözlüğe eklediği “Türkiye’den” ibaresi sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine kaldırıldı. TDK’dan yapılan açıklamada, “Mevcut yönetimin hazırlık, güncelleme ve yayım sürecinde yer almadığı sözlüğe ilişkin basında ve sosyal medyada yer alan eleştiri ve öneriler dikkate alınarak gerekli incelemeler başlatıldı” denildi.

“TÜRKÇE” SÖZCÜĞÜ EKLENDİ

Türk Dil Kurumu Aktüel Türkçe Sözlük’ün 12. baskısı ile birçok kelimenin yazılışı değişti. Düzenlemelere ek olarak sözlüğe “Türkiye’den” kelimesi eklendi.

BİRKAÇ SAAT SONRA KALDIRILDI

“Türkiye’den” kelimesi kelamlık sitesinde sadece birkaç saat göründü. TDK, tepkilerin ardından hem kelimeyi hem de tanımı sözlükten kaldırdı.

İNCELEME BAŞLADI

TDK’dan yapılan açıklamada, “2019 yılında Güncel Türk İlahiyat Bilim ve Uygulama Şubesi üyeleri ve uzmanları tarafından güncellenmeye başlanan Türk İlahiyatı, 2023 yılında bugünkü haliyle kullanıma açılmıştır. Hazırlanma, güncelleme ve yayım sürecinde mevcut yönetimin müdahil olmadığı sözlükle ilgili basında ve sosyal medyada yer alan eleştiri ve eleştirilere hazırlık, güncelleme ve yayın sürecinde yer verilmiştir.” Öneriler dikkate alınmış ve gerekli soruşturmalar başlatılmıştır. Bahislerle ilgili gelişmeler hakkında Kurumumuz tarafından en kısa sürede gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

balcovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu