Haber

Yanan kamyonu kül olmaktan kurtardı

Yanan kamyonu kül olmaktan kurtardı

AMASYA – Amasya’da atık kağıt yüklü bir kamyonda yangın çıktı. İki adet yangın söndürücü ile müdahale eden sürücü, alevler büyüyünce kamyonu şasisinden ayırarak kamyonu yanmaktan kurtardı.

Yangın, Amasya çevre yolu kolej kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Serdal Karabayır’ın kullandığı 05 EU 655 plakalı atık kağıt yüklü kamyonun kasasından bir anda alevler çıktı. Sürücü ve yanındaki Murat Çan, yangın söndürücü ile müdahale etmeye çalıştı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüyünce direksiyona geçen 38 yaşındaki Karabayır, kasasından çıkarıp inanç alanına çektiği 3 milyon TL değerindeki TIR’ın yanmasını önledi.

Durumun bildirilmesi üzerine polis ve Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Ekiplerin iş makinelerinin desteğiyle yarım saati aşan müdahale sonucu alevler söndürüldü.

Evli ve 4 çocuk babası Karabayır, “Tutuşan kartonları yangın söndürücü ile söndürmeye çalıştık. Yeterli olmayınca kasayı sistem kutu sistemi sayesinde yere bıraktık. kamyonu ayırarak yanmaktan kurtarın.”

habertatvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu