Haber

Güney Kore, İran’ın dondurulan varlıklarının transferini görüştü

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, İranlı mevkidaşı Hüseyin Buyruk Abdullahian ile İran’ın dondurulan varlıklarına uygulanan ablukanın kaldırılması ve bunların Tahran’a devredilmesi konusunu görüştü.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasına göre Park, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile telefon görüşmesi yaptı.

Park, Abdullahiyan’a, Güney Kore’nin dondurulmuş İran varlıklarını Tahran’a devretmek için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.

Söz konusu mülkün İran halkına ait olduğunun altını çizen Park, sorunun bir an önce çözülmesi için ilgili ülkelerle temas halinde olduklarını belirtti.

İki bakan ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da mutabakata vardı.

ABD ve İran’ın, ABD’de gözaltına alınan çok sayıda İran vatandaşının İran’da gözaltına alınan 5 ABD vatandaşıyla takası ve İran’ın Güney Kore’de bloke edilen yaklaşık 6 milyar dolarlık petrol gelirine erişimi konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

İran’ın Güney Kore’deki yaklaşık 6 milyar dolarlık varlığının Katar Merkez Bankası’ndaki bir hesaba aktarılacağı belirtildi.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, cezaevinden tahliye edilen ve ev hapsine alınan Amerikalı mahkumların tüm döviz kaynaklarının Katar’daki bir hesaba aktarılmasına kadar serbest bırakılmayacağını açıklamıştı.

sileajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu